Hoppa till sidans innehåll

Hem

Ett skott ljuder som kallar..

13 AUG 2017 12:55
  • Uppdaterad: 13 AUG 2017 20:28

...till rorsmansmöte. Det är lördagen den 12 augusti 2017 och klockan har just slagit 10. Ett ordentligt gäng förväntansfulla seglare samlas på hamnplan utanför  ASSVs klubbstuga för att ta del av reglerna för regattan, som ingår i årets Smålandscup för jollar. Fyra seglingar, i tre olika klasser, om 35 minuter vardera är planerade.

Ett nytt skott skjuts av tillsammans med att flagga D hissas på land. Nu har klockan blivit 10.30 och det är dags att ge sig ut på tävlingsområdet, samtidigt vet seglarna att maxtiden på 4,5 timmar för regattan börjat. 

Dagens bana är en kryss/läns bana med avdelare vid kryssmärket, start och mål är på mitten, Banan skall seglas två eller tre varv beroende på klass. Vidöstern bjuder på lätta behagliga vindar denna dag så de fyra racen går bra att genomföra. 

Dagens sista skott ljuder kl 16.00 - nu har seglarna fast mark under fötterna och det är dags för sammanfattning och prisutdelning. Alla deltagare lyckades genomföra de fyra racen och är nöjda med dagen.

Nästa skott i årets SmålandsCup ljuder redan kommande helg i Västervik. Cupen avslutas i Växjö den 9 september som vid detta tillfälle även innehåller årets DM.

Det är bara att packa båtarna och åka till Västervik kommande lördag - vad väntar oss då?

Skribent: Per Bild
E-post: Adressen Gömd
logo_blue
Vill Du lära dig segla? 
Skicka ett mejl till 
 

 

Postadress:
Apladalens SS Värnamo - Segling
c/o Carmela Skillfeldt, Aprikosvägen 18
33154 Värnamo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info